Lag det selv fredag: Adventslys med dikt!

adventslys

Velkommen til første post i min nye fredags-serie: Lag det selv!

Frem til jul – hver fredag – kommer oppskrifter, aktiviteter, forslag og tips til ting du kan lage selv. Ekstra hyggelig blir det om du lager det selv, men gjør det sammen med andre! Mange av aktivitetene kan du også gjøre sammen med barn.

Først ut i denne serien er adventslys med dikt!

Du trenger:

Jeg har kjøpt lys på Europris – de har akkurat nå tilbud på fine kubbelys til 10 kroner. Alle lys kan selvsagt brukes.

Begynn med å skrive ut diktet på papiret. Jeg har skrevet ut på stilig kalkerpapir, som du får kjøpt i hobbybutikker. Det er veldig tynt, litt stivt og ganske “klart” – nesten gjennomsiktig, men du kan bruke hva som helst.

Klipp eller skjær de fire versene fra hverandre.

Fest papiret nederst på lyset med dobbelsidig tape.

Ja – dette må selvsagt fjernes før lyset brenner ned, men her i huset klarer vi ikke brenne ned disse lysene på fire søndager 🙂

Dekorerete lys er også en kjempefin juleverkstedaktivitet, både for voksne og barn. Flotte julegaver blir det også. Og for å lage andre lys kan du se på videoen jeg laget med niese Ingrid tidligere i høst:

Share