Grytene til “mor”

Det er ikke bare matlaging som skjer på mitt kjøkken. Det farges tidvis garn og ull i store mengder. (Og til info – jeg har helt egne gryter til dette!)

Vi bestemte oss plutselig for langhelg på hytten, og i dag har det regnet og regnet. Så hva er da bedre enn å farge opp garn. Jeg er i litt sånn “forberede-julemarked”-stemning, for jeg vet at det blir travelt i november så det som ikke er gjort før november, det blir bare stress. Og fra markedet i fjor har jeg fått mange forespørsler om å ha med mere garn, så da slo jeg til og farget ikke mindre enn 10 kg garn! Da bør det holde for en stund!

vandrealle

Her er alle fargene jeg har laget i dag! Garnet mitt er ullgarn som er superwash, og det inneholder 30 % nylon. Hver hespe er 100 gram og ca 350 meter, og jeg anbefaler pinne 3-4. For meg holder dette til et par herrestrømper, men nå lager jeg de omtrent så store som vanlige sokker – ikke opp til knærne altså! Når jeg strikker sokker til meg selv har jeg alltid en god rest igjen. Garnet er ikke bra bare til sokker, også til barneklær, og voksenklær hvis du er litt tolmodig og liker tynne pinner.

Hver hespe selger jeg for 120 + 20 porto, og portofritt ved kjøp av tre. Jeg har farget opp 10 av alle – og 15 av den lilla (lilla er populært!). Hvis noen vil ha er det bare å sende en mail eller legge en kommentar her, eller møte opp på julemessen til Larvik Husflidslag!

Med ønske om riktig god fredagskveld!

Share