Nytt prosjekt – RØDT pledd!

De to forrige pleddene ble lagt igjen på hytten. Ikke på gjesterommet, men ett i hver sofa.

Så begynte jeg å tenke litt. Stuen vår hjemme er pent pusset opp i lyse, beige og brune farger. Som korpsjente kan jeg sammenligne stuen vår med et orkester, men vi har ingen solister. Etter et flott foredrag av Liv Myredal (med den flotte bloggen Gullstolen) i Larvik husflidslag i vår, var jeg overbevist: Vi trenger en solist i stuen!
Denne solisten skulle egentlig være et møbel jeg skulle trekke i spreke stoffer, men det står så mye på listen min før jeg kommer dit. Derfor tenkte jeg – hvorfor ikke et knall rødt teppe?

hjerterdam33

Og da tanken først var tenkt, så virket det så logisk. Dette var jo helt riktig. Rødt teppe – deilig teppe – ja, sånn måtte det bli.

Da var det enkelt, turen gikk igjen til Quilteloftet. Mange spør hvorfor jeg er på Quilteloftet hele tiden. Jeg kjenner ikke til tilsvarende butikker i Sandefjord eller Larvik, og iom Brokelandsheia ikke er så langt fra hytten så er jeg veldig ofte der for å handle mat og andre ting. Da er det lett å stikke innom, og utvalget er fantastisk.

Men som sagt, så gjort – tur på Quilteloftet og hjem med posen full av røde stoffer.

De ble alle vasket for hånd i vasken først, og det var jammen nødvendig. Røde stoffer blør utrolig mye farge, og det er kjekt å få det ut før det syes sammen.

Så var det frem med blyant, ruteark og Excel! Jeg tror en av mine fordeler med tilnærming til det kunstneriske er at det skjer veldig systematisk. (Kan nok kanskje være en ulempe også). Men jeg tegnet og laget hele mønsteret før jeg gikk i gang med å sy. Målte og tegnet og målte igjen.

Slik endte jeg opp i disse 12 hjertene! Og fordelingen av de er ikke tilfeldig.

hjerterdam34

Nå er alle stripene sydd sammen og jeg har limt det til en sprek, prikkete fleece! Sømmene er sydd og det skal renklipping til og deretter lukkekant. (Bildet over viser lim på fleecen før teppet forsiktig limes fast).

Men det gøyeste av alt er egentlig at fordi mønsteret var så grundig – og jeg har fulgt det til punkt og prikke – så kommer jeg på søndag til å legge det ut på www.amicapatterns.com hvor jeg og Elisabet allerede har mange flotte mønstre. Vi har holdt på ett år nå – og enda ikke fått negative kommentarer om mønstrene våre. Vi lager mønstre som er veldig godt forklart, derfor har vi forløpig ikke merket de med vansklighetsgrad, for selv om en er nybegynner kan en følge bilde for bilde.

hjerterdam35

Her har jeg qultet teppet fast i fleecen og klippet rent rundt kantene. Tussi godkjenner. Nå skal bare lukkekanten syes fast og jeg er i gang.

hjerterdam36

Share