Man trenger ikke spise fluer i nøden…

…man tar turen til Quilteloftet på Brokelandsheia!

Ja, for alle dere, mine veldig hyggelige lesere av bloggen, min famile, min kjære mann og en god del av mine kolleger – dere har skjønt hva som surrer i hodet mitt i disse dager:

Pledd. Og flere pledd. Det er så jeg lurer på hvor mange pledd en egentlig kan ha uten at andre begynner å lure.

Så jeg har planlagt et skikkelig hjertepledd. Hjerter og striper, rett og slett.

hjerter1

Alle hjertene er tegnet på et papir som heter vliesofix. Det er som matpapir med lim på den ene siden. En stryker det fast på stoffet, klipper ut motivet (i dette tilfellet – hjertene) og river deretter forsiktig av papiret fra hjertet. Da er det lim nok til å sette hjertet fast på et annet stoffstykke. Dette gjøres med strykejernet, og her har jeg strøket alle hjertene til bakgrunnsstoffet. Men – dette er ikke nok til å holde det på plass for alltid. Det må syes også.

En kan gjerne bruke en smal, tett sikksakk til dette, men jeg hadde så veldig lyst på en sånn pen quiltesøm.  Men hadde ingen symaskin i nærheten som kunne gjøre jobben.

(Det er her fluen kommer inn)

For tror dere ikke jeg fikk låne en symaskin på Quilteloftet? Så jeg fikk sydd fast alle mine hjerter? Ble det ikke pent?

hjerter2

Det skal sies – jeg brukte en liten evighet på dette – dette er ferdigheter som absolutt må trenes på. Men så aller værst ble det ikke!

Maskinen jeg fikk låne var en Brother NV-15. Jeg er egentlig helt ukjent med Brother maskiner og har ikke sydd på noen før jeg fikk prøve denne. Og til tross for at jeg har en maskinpark verdig en liten produksjonsavdeling (hvis du spør mannen min) så må jeg si det var mange ting ved denne maskinen som tiltalte meg veldig.

hjerter4

Den har fine sømmer. Sømmen stilles inn ved et hjul, mekanisk, men bredder og lengder justeres elektronisk. Veldig lett å betjene!

Automatisk nål-i-treder. Dåne! Det er utrolig deilig å slippe og sitte og sikte på den lille nålen med tråden som skal gjennom. Jeg merker jo at nålene produserers mindre og mindre jo eldre jeg blir 😉 Og undertråden kuttes med innebygget kniv og maskinen henter den opp selv når en begynner å sy.

Men sist av alt må jeg få reklamere litt – se prisen! Det er virkelig mye maskin for pengene!

hjerter3

Så først av alt – takk til Quilteloftet for la meg både teste og låne denne maskinen, og deretter – er du på utkikk etter en maskin med litt muligheter og prisklasse type “godt kjøp” – så er denne noe å vurdere!

(Og hva jeg skal bruke alle disse hjertene til…? Det kommer mer om dette i løpet av uken!)

Med ønske om en fin søndag til dere alle!

 

Share