Jelly roll blanket – nesten i mål

Som dere så i forrige innlegg så ble altså teppe-området mitt alt for stort til bare et pledd. Nesten tre meter langt var i overkant. I tillegg hadde jeg jo tenkt en fin kant rundt teppe, så det gikk bare ikke.

jelly09

Nå har jeg delt opp remsene slik at jeg får to pledd, et enormt (ca 150 x 210) og ett smalere (rundt 120 x 220). Jeg har sydd på kanter på begge, mørkeblå på det største og lyseblått på det minste.

På disse bildene har jeg lagt (med hjelp fra mannen) bomullsteppet oppå fleece, som jeg skal ha på baksiden. Så har jeg brukt spraylim for å holde det noenlunde på plass. Men av og til tenker jeg at jeg er litt sprø. Ta på meg et sånt prosjekt – det er helt galskap! Men så gøy! Og du verden så fint det blir!

jelly12

Etter å ha fått limt det sånn noenlunde rett (så rett som jeg kunne få det) og satt noen knappenåler godt fordelt rundt for å holde det ekstra på plass – limet i seg selv er sterkt men ikke SÅ sterkt, så sydde jeg gjennom begge lagene i sømmene som jeg allerede hadde i bomullstoffet.

jelly

Jeg skal innrømme det var noen utfordringer ved å manøvrere disse store pleddene gjennom maskinen men hva er vel livet uten utfordringer …?

Her er det lyseblå ferdig quiltet – altså sydd gjennom begge lagene.

jelly11

Nå skal all ekstra fleece klippes vekk og det skal sys på en lukkekant, et bånd som sys med maskin til forsiden av pleddet, brettes over til baksiden og sys til for hånd. Dette blir ganske nytt for meg så her må jeg stole på ekspertisen på Quilteloftet!!

(Eneste problemet nå er at jeg vil lage FLERE pledd!!!… men kanskje jeg må bli ferdig med disse først…)

Det er artig å se hvor mye kanten rundt har å si for inntrykket av pleddet. For i utgangspunktet er jo dette to helt like pledd (så godt som), men nå er det helt klart ett lyseblått og ett mørkeblått.

Og det er ingen grunn til å lure – teppet ER godkjent av “sjefen sjøl”

jelly13

Share